Stoły metalowe do gastronomii – funkcjonalność i design

7 października 2017 Off By Radek

Gastronomia to branża, która charakteryzuje się intensywną eksploatacją stołów i krzeseł. Każdego dnia restauracja bądź kawiarnia przyjmuje w swoich wnętrzach setki gości. Z tego powodu nietrudno o szybkie zużywanie się mebli. Kupując stół do lokalu gastronomicznego warto zwrócić uwagę nie tylko na oryginalny design, ale również na funkcjonalność.

Świetnym rozwiązaniem, które łączy w sobie obie te cechy może być stół metalowy. Stół metalowy idealnie nadaje się do nowoczesnych wnętrz kawiarnianych i restauracyjnych. Producenci oferują nam niebanalne formy z oryginalnym wykończeniem. To sprawia, że stół metalowy, choć z pozoru surowy, może dodać wnętrzu smaku.

Oprócz ładnego designu, stół metalowy to także funkcjonalność. Przede wszystkim jest bardziej odporny na uszkodzenia mechaniczne niż stół drewniany i łatwiejszy w konserwacji. Nie wymaga specjalnych środków pielęgnacyjnych – wystarczy czyszczenie wilgotną szmatką. Poza tym nie trzeba się martwić, że rozlana kawa czy gorący talerz pozostawi ślad na blacie.

Ponadto metalowy stół idealnie sprawdzi się nie tylko we wnętrzach, ale również w kawiarnianych i restauracyjnych ogródkach. Nie jest podatny na działanie warunków atmosferycznych. Zatem zarówno deszcz, jak i wysokie temperatury nie wpłyną znacząco na jego wygląd, ani nie spowodują uszkodzeń. Jak widać, stół metalowy może być świetną alternatywą dla stołu drewnianego bądź drewnopodobnego.

sprzątanie po remoncie katowice

Na rynku można znaleźć wiele ofert stołów metalowych, które mogą być nie tylko praktyczne, ale również ładne.

spieki kwarcowe oprawa obrazów